Behandeling

 

Eerst gaan wij met u na wat de mogelijke oorzaken van het ontstoken tandvlees zijn. Mogelijk kunnen wij dan gerichte adviezen geven ter verbetering. Lukt het niet om de ontsteking van het tandvlees op natuurlijke wijze te onderdrukken, dan is een grondige aanpak noodzakelijk.

 

De aanpak is persoonsgebonden, wij beoordelen per patiënt de beste behandelstrategie:

De mondhygiënist meet de diepte van eventuele “pockets” rond al uw tanden en kiezen. Pockets zijn de gleuven die ontstaan als tandvlees loslaat van de tandwortel door aangroeiende tandsteen en tandplaque. Deze gleuven zijn een ideale broedplaats voor bacteriën. 

indien nodig worden er röntgenfoto’s gemaakt van uw gebit. Daarop zijn de lengtes van de wortels van uw tanden en kiezen te zien en het mogelijke botverlies in uw gebit.

 

Aan de hand van al deze informatie wordt de balans opgemaakt; hoe ernstig is de gingivitis en hoe diepgaand moeten wij behandelen? We maken een behandelplan en overleggen dit met u.

 

Het behandelplan

Het behandelplan bestaat doorgaans uit de volgende stappen:

  1. Het reinigen van de pockets tot het diepste punt met gespecialiseerde apparatuur. Wij doen dit zeer grondig en verwijderen daarbij ook al het tandsteen; u wordt verdoofd tijdens deze behandeling.

  2. Wanneer nodig worden de pockets behandeld met een speciale gel.

  3. Wij geven instructies hoe u het beste kunt poetsen, flossen, mondspoeling en ragertje’s kunt gebruiken.

  4. Wij leren u - als dat nodig is - uw tong te reinigen met een speciale spatel. Ook op uw tong kunnen zich namelijk schadelijke bacteriën nestelen.

  5. Indien nodig schrijven wij u een antibioticumkuur voor.

  6. Controle en nazorg.