Verzorging vanaf de eerste tandjes     

Tandenpoetsen bij baby's

 

Vanaf 5 maanden

Komen de eerste tandjes van een baby door. Zodra het eerste tandje doorkomt is het belangrijk te beginnen met poetsen. Zo wordt er een goede basis gelegd voor een gezond gebit en leert uw kind al de gewoonte van het tandenpoetsen aan.

 

Doe dit met een speciaal daarvoor bestemde baby tandenborstel (zie onderstaande foto's) en kindertandpasta. Hierin zit een lagere dosis fluoride, dat minder erg is om door te slikken. Fluoride maakt de tanden harder en sterker. Spoelen na het poetsen met kindertandpasta is niet nodig, zo kan de fluoride lang zijn werk doen. 

 

Baby’s openen hun mond meestal vanzelf als er iets in de buurt komt. In deze fase vinden ze het fijn om van alles in hun mond te stoppen en een tandenborstel vormt daar geen uitzondering op. Is tandenpoetsen bij uw kind of baby lastig? Kijk dan bij

onze tandenpoets tips!

Vanaf 2 jaar

Is het goed om te beginnen met 2x daags te 

poetsen. Kinderen van deze leeftijd willen graag hun

eigen tandjes poetsen, maar hebben nog niet zo'n

goede motoriek. Daarom is het belangrijk om

als ouder/verzorger zelf ook minimaal één keer per

dag de tanden na te poetsen. 

Laat uw kind bijvoorbeeld 's morgens zelf poetsen

en neem 's avonds extra tijd en aandacht om samen

met uw kind goed te poetsen.

Vanaf 5 jaar

Vanaf deze leeftijd mag de tandpasta voor volwassenen worden gebruikt, mits de tandpasta goed uitgespuugd en er goed gespoeld wordt.

Wanneer uw kind niet kan wennen aan de mintsmaak, bestaan er verschillende tandpasta's geschikt voor kinderen vanaf 5-12 jaar. 

Sommige kinderen zullen het fantastisch vinden om te poetsen met een elektrische tanteborstel, voor kinderen bestaan deze in de leukste kleuren en designs!